Kesä meni hurahtaen ja nyt ollaankin jo syksyssä

02.09.2023

Miten meni meidän kesä? Ihan liian nopeasti ainakin!

Meidän kesään mahtui paljon leirielämää ja tavallista arkea.

Ehdimme vierailla FRF K9 - järjestämällä raunioleirillä Lapualla. Rivan kanssa lähdettiin reissuun ihan tyttöjen kesken ja suuntasimme Wanhaan Karhumäkeen. Viikonloppu oli upea, helteessä treenailtiin 2 päivää Lapuan raunioradalla ja pääsimme tutustumaan ihaniin ja taitaviin ihmisiin ja koiriin. Jännittävää oli harjoitella isolla radalla, jossa tiesi toisenkin koiran harjoittelevan samaan aikaan. Meille kaikki oli uutta, mutta selvisimme! Riva ei oikein ole koirasosiaalisin persoona, mutta ympärillä oli niin esimerkillisiä koiria, että Rivankin oli helppo toimia ja keskittyä oleelliseen.  Paljon saatiin oppia ja Riva pääsi tekemään treenejä, joista selkeästi tykkää. Pientä epävarmuutta oli aiempiin treeneihin verrattuna, mutta ympäristö olikin paljon vaikeampi. Raunioille lähdettiin työskentelemään heti ja tiedettiin, mitä ollaan tekemässä, mutta ihan niin nopialla tempolla ei edetty, kuin tutulla radalla, mikä oli mielestäni todella mukava huomata. Järki oli hollantilaisella pakattu matkaan mukaan <3 Upea leiri ja upea kokemus meille!


Raunioleiriltä, kun kotiuduttiin, niin seuraavana viikonloppuna suuntana oli Hauho ja Hauhovilla hollanninpaimenkoirien oma viikonloppuleiri. Tällä kertaa luvassa oli perjantai-iltana leikitystä Kari Rantasen johdolla. Niin Loki kuin Riva pääsi leikkimään maalimiehen kanssa. Tauko oli tehnyt hyvää molemmille ja molemmista löytyikin uusia piirteitä leikityksen lomassa. Riva oli löytänyt varmuutta haukkuun ja Loki itsevarmuutta ja hauskuutta tekemiseen. Oltiin kaikki illan jälkeen todella tyytyväisiä! Viikonloppua jatkettiin Rivan tottisten merkeissä. Rina Huhtala ohjasi meille kaksi päivää tottiksia. Tavoitteena oli katsoa, missä menemme ja olenko oikeilla jäljillä siitä, mitä olen tekemässä.  Viikonloppu vastasikin siihen täydellisesti. Saatiin noutoon ja vireen nostoon hyvät työkalut ja tsekkaukset. Enää tarttee sit treenata ;) Loki vietti myös mukavaa viikonloppua ja pääsi aina treenien lomassa myös kentälle pyörähtämään. Yhteislenkit oli meillä myös harjoittelussa ja upeasti saatiin lenkkeillä rennoin mielin, vaikka koiria riitti ympärillä. Onnistunut leiri kaikin puolin!


Holskuleirin jälkeen ehdittiin hetkeksi kotio, kunnes suuntana oli taas Lapua ja Wanha Karhumäki. Tällä kertaa vuorossa oli viikko maalimiesleirillä.  Itselle maalimiesleirit ovat aina oppimisen paikka ja mitä enemmän pääsee kuuntelemaan ja katsomaan, sitä enemmän oppii. Termejä löytyy välillä vähän erilaisia, mutta kun niitä taas availtiin, niin löytyi itseltäkin vastaava. Teoriaosiot olikin todella mielenkiintoisia. Paljon näkökulmia, ajatuksia ja keskustelua. Treenailemaan päästiin myös koko viikko. Riva ja Loki kävivät oppilaiden kanssa puuhailemassa erilaisia harjoituksia ja itse pyörähdin kentällä myös meidän "eläkeläis-malirouvan" kanssa, joka oli ihan onnessaan viikon ohjelmasta. Viikon yksi tärkein asia itselle oli kuitenkin koirien käyttäytyminen leirialueella yleisesti ja lenkkien sujuvuus. Oli hauska huomata, miten Loki ja Riva oppivat leirin aikana hyvin rutiineja ja toimiminen oli helppoa. Kaiken kaikkiaan Riva on kokenut valtavan hienon henkisen kasvun kesän aikana.


Kesään mahtui siis paljon leireilyä! Sen lisäksi hakumetsään ehdittiin ja ilmaisukin vaihdettiin rullasta haukulle. Rauniotreenit kun nousivat itselleni tärkeäksi ja Rivan mielestä mukavaksi, niin oli loogista vaihtaa ilmaisua...yhtenä syynä toki oli myös se, että Rivalle ei vain löytynyt sopivaa rullaa, joka olisi pysynyt menossa mukana, eikä olisi ärsyttänyt koiraa liiaksi. Nyt ollaan risteilyharjoitusten ja muun harjoittelun lomassa työstetty haukkua paremmaksi ja ilmaisun paikkaa oikeaksi. Tällä hetkellä mennään ihan mukavalla suunnalla hakutreenien osalta. Tottis-osio on myös ottanut enemmän tuulta alleen. Hiukan heitettiin pakkaa sekaisin vireennoston kautta, mutta samalla tekeminen on muuttunut varmemmaksi.  Katsotaan jos ensivuonna uskaltaudutaan sinne BH-kokeeseen... sikäli meillä ei nappailla sairaslomia niinkuin tähän asti...

Nyt kuitenkin lomaillaan viikko, sitten startataan vesijuoksut ja laitetaan treenin lisäksi kropat kuntoon niin koirilla kuin ohjaajalla. Ihanaa syksyn alkua kaikille <3